Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

С новата инвестиция Tiger Technology ще увеличи екипа си с 20-30% тази година

Фокусът ще падне върху специалисти в сферата на маркетинга и продажбите, обясни за Investor.bg Александър Лефтеров

С новата инвестиция Tiger Technology ще увеличи екипа си с 20-30% тази година

Александър Лефтеров. Снимка: Endeavor

Българската софтуерна компания Tiger Technology, която вчера обяви, че е привлякла 4,5 млн. лева финансиране, планира да използва част от средствата за наемане на нови служители. основно в сферата на маркетинга и продажбите. Това коментира нейният основател Александър Лефтеров пред Investor.bg. По думите му ще бъде подсилен и инженерният екип, както и екипът по поддръжка.

“Част от хората ще бъдат наети в американския ни офис. Без да имаме някаква конкретна цел, бих заявил, че ще приключим увеличението на екипа с около 20%-30% до края на годината спрямо миналата”, обясни предприемачът.

Припомняме, че в интервю за предаването за технологии Update на Bloomberg TV Bulgaria Лефтеров разкри през октомври миналата година, че компанията му подготвя отварянето на офис в Съединените щати, където по това време се регистрираше дъщерна фирма на Tiger Technology. Новата инвестиция ще подкрепи това начинание на дружеството.

Новата инвестиция от 4,5 млн. лева е направена от частни инвеститори от България, сред които Любомир Минчев, който част от борда на българския филиал на Endeavor и основател и главен изпълнителен директор на Telelink, и предприемачът Димитър Рачев.

Още по темата

На въпрос на Investor.bg дали в рамките на този рунд компанията е търсила финансиране и от чужбина, Лефтеров коментира, че е имало преговори и с инвеститори зад граница.

“Водихме разговори с потенциални чужди инвеститори, но на този етап преценихме, че ще бъде по-ефективно да привлечем локален капитал, за да ускорим набирането му, с цел да не забавяме развитието. В зависимост от скоростта на развитие и потенциала на пазара ще обсъдим идеята за следващ рунд на финансиране от чужбина, но това ще стане най-рано средата на 2020 г.”, обясни основателят на Tiger Technology.

Във вчерашното съобщение за инвестицията от Endeavor посочиха, че Tiger Technology планира да ползва средствата за разширяване на бизнеса си и за развитие на новия си продукт Tiger Bridge.

По думите на Александър Лефтеров инвестицията покрива текущите бизнес планове на компанията до края на 2020 г.

“Разбира се, в зависимост от скоростта на развитие на пазара може да се окаже че има възможност за по-агресивен ръст по-рано, който да има нужда от допълнителна инвестиция”, посочи той. “Засега ще наблюдаваме скоростта на развитие и реализацията на продуктите преди да разглеждаме възможност за следващ рунд”.

Tiger Technology е разработчик на система за управление на данни, файлове и работни процеси. Kodak, NBCUniversal и Financial Times са сред ключовите ѝ клиенти в момента.
 

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Американските власти размахаха пръст пред големите технологични компании